Home

Achtergrond 172 x bekeken

Maaltijd stemt tot nadenken op Wereldvoedseldag

Op tal van plaatsen wordt morgen in Nederland stilgestaan bij Wereldvoedseldag.

Tv-kok Andy McDonald bereidt in Ottoland (Zuid-Holland) een zogeheten wereldmaaltijd, waarin per persoon niet meer voedsel wordt gebruikt dan er beschikbaar zou zijn als al het beschikbare voedsel eerlijk zou worden verdeeld.

Wereldwijd wordt volgens de Werkplaats voor Duurzame Ontwikkeling voldoende voedsel geproduceerd om dagelijks alle mensen op aarde een volwaardige maaltijd voor te zetten. Desondanks sterven dagelijks ongeveer 25.000 mensen door ondervoeding en honger. "Die sterfte is geen gevolg van schaarste, maar van ongelijke verdeling'', aldus het platform.

Andy McDonald gaat in de slag op het Wellandcollege in Ottoland, maar ook in Hardenberg, Amsterdam, Wijk bij Duurstede, Heerlen, Tilburg en Utrecht vinden morgen en ook de komende weken nog soortgelijke initiatieven plaats.

Deelnemers aan de wereldmaaltijden gaan overigens met een goed gevulde maag huiswaarts. "Het is een ruime, smakelijke en voedzame maaltijd die uit drie gangen kan bestaan. Aangeraden wordt gebruik te maken van biologisch geteelde producten uit eigen regio. Geïmporteerde producten worden zoveel mogelijk betrokken via producten met het keurmerk van Fair Trade of Max Havelaar of artikelen uit de Wereldwinkel.''

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.