Home

Achtergrond 161 x bekeken

Lintje voor Lenny Kuhr

Zangeres Lenny Kuhr is benoemd tot ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Na afloop van de premièrevoorstelling van haar theatertour 40 jaar verliefd, gisteren in het Muziekcentrum Frits Philips in Eindhoven, kreeg ze de versierselen uitgereikt door burgemeester Willem Ligtvoet van Nuenen.

De in Eindhoven geboren Kuhr woont in het Nuenense dorp Nederwetten. De zangeres won in 1969 in Madrid het Eurovisie Songfestival met het liedje De Troubadour en heeft meer dan twintig albums uitgebracht. Grote bekendheid verwierf ze met de hits Visite (met Les Popys) en Maar Ja, beiden van tekstschrijver Herman Pieter de Boer. De meeste andere liedjes schreef en componeerde ze zelf.

Lenny Kuhr toert de komende maanden langs diverse zalen in Nederland met de compilatie van haar oeuvre.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.