Home

Achtergrond 248 x bekeken 3 reacties

LNV: blijft fokken met ARR-rammen

Het ministerie van landbouw wijst schapenhouders er op dat het belangrijk is te blijven fokken met scrapie-resistente rammen.

Dat schrijft de minister in een brief aan de Tweede Kamer. Aanleiding tot deze oproep is een uitspraak van het Europese Hof, die het niet mogelijk maakt om de nieuwe regelgeving voor de bestrijding van scrapie in te voeren.

De Europese Commissie heeft binnenkort een gesprek over deze TSE-regelgeving. Nederland pleit hierbij voor een meer gedifferentieerde bestrijding in besmette kuddes. “Het uitgangspunt blijft dat er geen onaanvaardbare risico’s mogen ontstaan”, aldus Verburg in de brief. “In dat licht wil ik erop wijzen dat het voor schapenhouders van blenag blijft om te fokken met erfelijk ongevoelige rammen.”

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  schapenhouder

  veel kleine schapenhouders laten de keuze van de ram over aan de handelaar.
  deze brengt op een gegeven ogenblik een ram en verklaart dat er goede papieren bijzitten maar hij heeft ze niet bij zich.
  De schapenhouder vraagt er meestal niet weer om en de handelaar heeft weer een(afgekeurde slachtram) ram voor een dikke prijs weggezet en over 2 maanden heeft hij weer handel. OP DEZE MANIER KAN EEN SCHAPENHANDELAAR VEEL GELD VERDIENEN ZONDER DAT EEN SCHAPENHOUDER HET IN DE GATEN HEEFT.

 • no-profile-image

  nellie koster

  gewoon dubbel arr blijven inzetten anders
  is als voor niets geweest fokwaarde is
  better als slachtwaarde
  schapenhoudster

 • no-profile-image

  m de Wolf

  Ik vind het ook belangrijk om te blijven fokken met een scrapie vrije ram blijf het zelf ook doen maja

Of registreer je om te kunnen reageren.