Home

Achtergrond 207 x bekeken

Krimpend aanbod zorgt niet voor oplopende prijzen

Handelaren in vruchtgroenten hebben te maken met een licht krimpend aanbod.

Voor de meeste gewassen komt het einde van de teelt in zicht. Ondanks de dalende aanvoer krijgen handelaren het niet voor elkaar om hogere prijzen uit de markt te halen. Voor een aantal producten wordt de concurrentie uit Spanje en Italië steeds sterker. Zo is het ondoenlijk om een redelijk prijsniveau voor radijs uit de markt te slepen. Sommige handelaren vragen 15 cent per bos, maar raken het product zelfs voor een stuiver niet kwijt.

Ook kropsla bracht tot begin deze week nog geen dubbeltje per krop op. Inmiddels zijn de eerste vrachtwagens met sla uit Spanje in Nederland gearriveerd. Dat is olie op het vuur van de concurrentie. Bij paprika is de kiloprijs voor groen van 90 cent naar 50 cent gekelderd, terwijl geel en oranje met ongeveer een euro minder genoegen moesten nemen. Alleen rood bleef met € 1,40 onveranderd. De middenprijs voor losse tomaten schommelde tussen de 65 en 75 cent per kilo, terwijl voor trostomaten ongeveer 80 cent moest worden neergeteld.

Clement Mol

Of registreer je om te kunnen reageren.