Home

Achtergrond 179 x bekeken

Knipperende verlichting niet bekeurd in Groningen

Knipperende fietsverlichting of lampjes die aan jassen of tassen zitten zullen in Groningen niet worden beboet.

"Zichtbaarheid staat voor ons voorop'', aldus een woordvoerder van politie vandaag. "Wanneer de lampjes aan jassen of tassen zitten, maar wel duidelijk te zien zijn, zal de fietser niet bekeurd worden maar een waarschuwing krijgen.'' .

De politie reageert met dit besluit op de brief waarin de Raad van Hoofdcommissarissen alle politiekorpsen opriep de wet consequent te handhaven. "Dat betekent dat verlichting die niet vastzit op de fiets, verleden tijd is'', zei een woordvoerder van de raad dinsdag.

Volgens een woordvoerder van de Raad van Hoofdcommissarissen gaat het voorlopig om een richtlijn van de portefeuillehouder verkeer van de raad. Lokaal kan daar nog van worden afgeweken. "Op dit moment zijn er twee korpsen, Groningen en Amsterdam Amstelland, die zeggen bij verkeerde verlichting voorlopig geen boete, maar slechts een waarschuwing te geven. Dat betekent dat de overige korpsen wel strenger optreden'', aldus de woordvoerder.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.