Home

Achtergrond 164 x bekeken

Klimaatverandering centraal in WetenWeek

'Topje van de IJsberg', is dit jaar het motto van de WetenWeek, die vandaag is begonnen.

Het jaarlijkse landelijke wetenschap- en techniekfestival staat in het teken van klimaatverandering.

Door het hele land openen onderzoeksinstellingen hun deuren die de rest van het jaar gesloten blijven. Het is de 22ste keer dat de week wordt georganiseerd. Weerman Erwin Kroll treedt dit jaar op als ambassadeur. Zaterdag houdt Kroll op het terrein van de Westergasfabriek in Amsterdam een lezing en neemt hij op het Science Park in de hoofdstad deel aan een debat over klimaatverandering.

De Technische Universiteit Delft organiseert 'ijzige experimenten en hartverwarmende, energieke workshops', bij het Technisch Creatief Centrum Nijmegen (TCCN) kunnen belangstellenden zelf aan de slag met zonnecellen of een eigen broeikastje maken en Volkssterrenwacht 'Burgum' in Friesland laat zien dat het zichtbare heelal slechts het topje van de ijsberg is.

'Click for the Climate', oftewel 'CliClim' is ook onderdeel van de WetenWeek. Bij CliClim kunnen deelnemers online beloven om energie te besparen en de uitstoot van het broeikasgas CO2 te verminderen tijdens de WetenWeek. De complete activiteitenkalender staat op www.wetenweek.nl.

De WetenWeek wordt georganiseerd onder auspiciën van de Stichting Nationaal Centrum voor Wetenschap en Technologie (NCWT) en gesubsidieerd door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Vorig jaar trok de week 276.000 belangstellenden. Toen was het thema 'Gebruik je energie'.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.