Home

Achtergrond 145 x bekeken 4 reacties

Kamer wil voortzetting destructiebijdrage

CDA en VVD willen dat het rijk ook na 2009 de bijdrage aan de destructie van kadavers voortzet.

De PvdA wil dat het kabinet komt met een voorstel voor een verwijderingsbijdrage.

Dat bleek vanmiddag bij de behandeling van de LNV-begroting. Voor 2008 heeft LNV 12,2 miljoen euro opgenomen op de begroting, voor het jaar erop staat 16 miljoen euro gereserveerd. LNV wil al langer toe naar kostendekkende tarieven voor agrarisch ondernemers.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Grensboerke

  De kamer moet de berekeningen van een kostendekkende destructie eens heel goed controleren. Als ze eens kijken naar de omvang en de groei van het concern dat ontstaan is dankzij de destructie, dan moeten zij zich toch ook de vraag stellen "wat klopt hier niet".
  De agrarische sector betaalt nu voor het verminderen van de concurrentie bij de slachterijen, m.a.w. de agrarische sector betaalt om zijn eigen verkoopprijzen naar onder te krijgen!

 • no-profile-image

  ik

  Kijk eens aan. Met berichten verwijderen zijn de heren van de site wel snel ... alleen met de site zelf bijhouden nog niet...

 • no-profile-image

  bert

  dode dieren in de vergister en je hebt een hogere rendement, en geen gesleep van dode dieren met ziekte kiemen. en dode dieren branden ook goed. en zo heb je een eigen energie centrale

 • no-profile-image

  Boudewijn

  Iemand die een dood dier heeft zit al met de schade er van. Bij rampen zoals nu blauwtong komt dan de rekening er nog eens extra zuur bovenop. een extra steun vergoedig bij sterfte was beter op zijn plaats.

Of registreer je om te kunnen reageren.