Home

Achtergrond 250 x bekeken

Investeringen in VS drukken marges bij Ahold

Verbeterslag winkels Ahold in VS drukt op marges

De verbeterslag die het supermarktconcern Ahold bij de Amerikaanse ketens doorvoert lijkt nog niet het gewenste resultaat op te leveren. De investeringen in de VS blijven de marges drukken, zo bleek uit het vandaaa gepubliceerde tussentijdse handelsbericht van Ahold. Het aandeel ging daarop fors onderuit op de Amsterdamse beurs.

Sinds 2006 worden bij de Amerikaanse winkelketens Stop&Shop/Giant Landover en Giant Carlisle de prijzen verlaagd en het aanbod van huismerken vergroot. "De verbeterslag die Ahold heeft gemaakt bij de Amerikaanse supermarktketens lijkt tegen te vallen'', aldus analisten bij SNS Securities. In het derde kwartaal zijn de effecten van de verbeteringen nauwelijks aanwezig, aldus analisten. Ook zou het concern geen antwoord hebben op de verhoogde grondstofprijzen.

Ahold heeft over het derde kwartaal een omzet geboekt van 6,3 miljard euro. Dat is een stijging van 1,1 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. De omzet in de Amerikaanse winkelketens kwam lager uit dan verwacht werd. De Albert Heijn-winkels in Nederland draaiden onverminderd goed. Het aandeel verloor bijna 5 procent op de Amsterdamse beurs.

De omzet voor de Stop&Shop/Giant Landover-winkels kwam in het derde kwartaal uit op 3,7 miljard euro. Dit was lager dan analisten hadden verwacht. Zij gingen uit van een omzet van 3,9 miljard euro. Bij Giant-Carlisle was de omzet in het derde kwartaal 1 miljard euro.

In Nederland deden de winkels van Albert Heijn het beter. De omzet steeg met ruim 12 procent tot 1,8 miljard euro ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Analisten waren uitgegaan van een omzet van 1,7 miljard euro. "De marktomstandigheden waren onverminderd gunstig'', aldus Ahold.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.