Home

Achtergrond 164 x bekeken

Hoog bedrag aan superheffing dreigt

De Nederlandse melkveehouders hebben in de periode april tot en met december 2006 1,7 procent meer melk afgeleverd dan in de vergelijkbare periode van het voorgaande quotumjaar. Als de productie zo doorgaat dan dreigt volgens het Productschap Zuivel een behoorlijk bedrag aan superheffing.

Nederland kent voor het melkjaar 2006/2007 een quotum van 11.055.294 ton. Dat is een verruiming van een half procent ten opzichte van het vorige quotumjaar. Op dit moment hebben de melkveehouders gecorrigeerd voor het vetgehalte 8.117.408 ton gemolken.

De veehouders hebben tot maart de tijd om de dreigende overschrijding te beperken. Stel dat de overschrijding aan het eind van het jaar 1,5 procent bedraagt. Dat komt op jaarbasis neer op een overschot van ongeveer 166 miljoen kilo melk. Bij een superheffing van 28 cent per kilo betekent dat een overschrijding van 47 miljoen euro.

Meer informatie Overzicht op website Productschap Zuivel

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.