Home

Achtergrond 208 x bekeken 1 reactie

Honderden miljoenen extra voor groene stroom

Minister Maria van de Hoeven (CDA, Economische Zaken) heeft honderden miljoenen extra tot haar beschikking voor het subsidiëren van groene stroom.

Met ingang van 2012 gaat het om een structureel bedrag van 300 tot 350 miljoen euro per jaar. Van der Hoeven is het daarover gisteren eens geworden met minister van Financiën Wouter Bos, deelde ze de Tweede Kamer mee.

Het gaat om de Stimuleringsregeling Duurzame Energieproductie (SDE). Vanaf volgend jaar was daarvoor aanvankelijk 14 miljoen euro beschikbaar, oplopend tot maximaal 160 miljoen euro in 2011. Dat bedrag is nu in een klap stukken hoger door het vrijvallen van gelden uit de oude steunregeling, de MEP, waaraan in augustus 2006 een einde kwam.

Het 'nieuwe' geld is bedoeld voor onder meer het stimuleren van wind- en zonne-energie en groen gas.

Van der Hoeven verdedigde in de Kamer met PvdA-milieuminister Jacqueline Cramer de energie- en klimaatplannen van het kabinet, gedoopt Schoon en Zuinig. Het stimuleren van duurzame energie (tot een aandeel van 20 procent op het totaal in 2020) maakt daar onderdeel van uit.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    Grensboerke

    Benieuwd in wat voor een bureaucratisch jasje het deze keer gegoten zal worden.
    De kans is groot dat alleen de grote bedrijven er van zullen profiteren en dat er weer reden is om een aantal ambtenaren langer in dienst te houden.

Of registreer je om te kunnen reageren.