Home

Achtergrond 160 x bekeken

Hirsch Ballin: Dit had nooit mogen gebeuren

Dat een onbevoegde rechter in Den Bosch betrokken is geweest bij de behandeling van veertig rechtszaken, gaat aan het voorstellingsvermogen van minister Ernst Hirsch Ballin (Justitie) voorbij.

"Dit had nooit mogen gebeuren'', zei hij vandaag na afloop van een overleg in de Tweede Kamer. Het was de eerste keer dat hij zich in het openbaar over de zaak uitliet.

De bewindsman verwees verder naar het Openbaar Ministerie, dat inmiddels in beroep is gegaan tegen het besluit van de raadkamer van de rechtbank in Den Bosch om de voorlopige hechtenis van zes verdachten op te heffen. Die kwamen dinsdag op vrije voeten, omdat de nog niet benoemde rechter hun zaak heeft behandeld.

Hirsch Ballin weet inmiddels hoe de fout is ontstaan, maar kon daarover niets zeggen. Hij liet zich ook niet uit over eventuele personele gevolgen. Het is ook nog te vroeg om daar iets over te zeggen, zei een woordvoerder van de Raad voor de Rechtspraak. Alle aandacht is er volgens hem nu op gericht om de zaken zo goed en zorgvuldig mogelijk af te handelen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.