Home

Achtergrond 276 x bekeken 4 reacties

'Het Loo niet meer dicht voor koninklijke jacht'

Kroondomein Het Loo bij Apeldoorn gaan wat betreft de Partij voor de Dieren (PvdD) zo snel mogelijk het gehele jaar open voor publiek.

Kamerlid Esther Ouwehand (PvdD) maakte vandaag tijdens een debat met minister Gerda Verburg (Landbouw) duidelijk dat het Kroondomein wat haar betreft niet meer dicht hoeft vanwege de koninklijke jachtpartijen.

"Het Kroondomein moet het jaar rond open zijn voor publiek. Nu is het van 15 september tot 15 december afgesloten vanwege de koninklijke jacht, maar daar moet per direct een einde aan komen'', aldus Ouwehand.

De PvdD deed tijdens dit overleg opnieuw een poging inzicht te krijgen in de kosten die zijn gemoeid met de koninklijke jacht. "Dat hoort toch thuis in de begrotingsbehandeling van het ministerie van Landbouw lijkt me'', aldus Ouwehand, die deze informatie ook al probeerde te krijgen bij andere ministeries.

Verburg wees er in haar antwoord op dat de PvdD deze vragen begin oktober reeds schriftelijk heeft gesteld. "Ik begrijp uw ongeduld, maar ik wil de vragen graag zorgvuldig beantwoorden, schriftelijk'', aldus Verburg.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Hijgend Hert

  Hallo Joop,
  Bijna goed jong.
  Laat mij hier duidelijk zeggen dat ik grote bewondering heb voor veganisten.
  ...........................................
  Hijgend Hert is al 18 jr.
  vegetarieër.
  Maak je nu a.u.b. niet belachelijk door vervolgens te vragen, of ik ook leren schoenen draag o.i.d.!
  Die vraag mag jij mij eerst stellen als je zoveel aan echte dierenbescherming hebt gedaan als ondergetekende.
  Groeten van het hijgend hert.... dat nog steeds der jacht ontkomen is.

 • no-profile-image

  iemand die niet jaagt of zo

  ik zag disteren met netwerk op ned 2, dat 't wel heel druk is met die varkens daar op de veluwe. hoe kan dat daar toch zo uit de hand lopen? Als er hier een haas of fazant of wat dan ook z'n kop toevallig 10cm boven het gras uitsteeks ligt ie al. Ik kon gisteren het land bijna niet op van de jagers, 'k moest gewoon wachten. Hoe zit dat eigenlijk op de vel uwe

 • no-profile-image

  Varkenshouder die heel veel in welzijn heeft

  Graag je ook leren schoenen ?

 • no-profile-image

  Joop

  Hijgend hert, U bent zeker ook veganist?

Of registreer je om te kunnen reageren.