Home

Achtergrond 302 x bekeken 1 reactie

Hele goede cursus

Ik zag van de week een bericht voorbijkomen dat Friesland Foods weer een 5-daagse introductiecursus voor jongeren geeft. Wij hebben daar vorig jaar aan meegedaan, en dat is ons erg goed bevallen. Ik raad iedereen dan ook aan eraan deel te nemen.

In de cursus kregen we veel mee over de ins en outs van dit mega-concern. De informatie was erg breed: van de zuivelwereld en structuur van Friesland Foods tot het EU-zuivelbeleid en de WTO. Van de praktijkregelementen tot de melkprijsopbouw, van de jaar(verslag)cijfers naar de taak en het functioneren van de binnen- en buitendienst.

Het meest interessant vond ik hoe wordt omgegaan met het merk in het schap: verpakking en afzet, hoe krijg je een goede positie en hoe houd je die. Ook zijn 3 zuivelfabrieken bezocht, die allemaal op en andere manier melk tot meerwaarde brengen.


En natuurlijk niet te vergeten de vele informatie die we kregen van en de discussies die we voerden met de 'mannen' van Friesland Foods. Al met al een leerzame cursus om zo een goed beeld te krijgen van onze keten, waar wij als melkveehouders aan het begin-punt staan. Ik raad hem iedereen, zoals gezegd, aan.

Eén reactie

  • no-profile-image

    Cam Pina

    Dag Ellen, goed dat je je zo betrokken voelt bij je zuivelaar.Waak er echter voor dat die cursussen je kritische houding en objectiviteit jegens de verrichtingen en prestaties van de zuivelreus verkeerd beinvloeden. Ik ken hoofdbestuurders die zeer goed klaargestoomd zijn met cursussen en vervolgens als buikspreekpop van de directie zich manifesteren.Andere ken ik niet!

Of registreer je om te kunnen reageren.