Home

Achtergrond 383 x bekeken

'Handel Goes wil niet boven 30 euro noteren'

De handel wil niet hoger noteren dan 30 euro per 100 kilo voor fritesgeschikte aardappelen. Dat zegt de telersvertegenwoordiging op de beurs in Goes.

Volgens de telers is een hogere bovengrens voor de aardappelen eerlijk. Inkopers houden vol dat meer dan 30 euro niet realistisch is. De tegenstelling in de mening van verkopende en kopende partijen op de beurs maakte dat een notering gisteren niet tot stand kwam.

Volgens Pieter Brandhorst van Farm Frites was er op basis van de transactielijst van het Hoofdproductschap Akkerbouw niet meer te maken dan een maximum van 30 euro per 100 kilo 35 opwaarts fritesgeschikt. ”In Rotterdam kwam de notering ook niet over de 30 euro, terwijl het daar gaat om 40 opwaarts en met grofte en niet af teler”, aldus Brandhorst.

Telersvertegenwoordiger in de beurscommissie van Goes Wim op ’t Hof is bijzonder ontstemd over de in zijn ogen te lage maximumnotering. ”De handel zegt vooraf dat ze niet hoger willen dan 30 euro. Dan heeft onderhandelen geen zin meer”, aldus Op ’t Hof. Volgens Op ’t Hof is de prijsnotering in Goes in de 21 jaar dat hij in de commissie zit nog nooit zo moeilijk gegaan als dit seizoen.

Abonneer u op de gratis nieuwsbrief Landentuinbouw

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.