Home

Achtergrond 243 x bekeken

Grote schoonmaak in park treft groene glazenmaker

De Vlinderstichting heeft vandaag aangifte gedaan wegens de onjuiste schoonmaak in park Reeuwijkerhout nabij Reeuwijkse plassen.

Het reinigen van waterpartijen in dat park treft de groene glazenmaker, een beschermde libellensoort, aldus de stichting.

Tijdens de schoonmaak zijn afgelopen maand onder meer krabbenscheervegetaties verwijderd. Op zich geen probleem, aldus de Vlinderstichting ware het niet dat in dit park de groene glazenmaker leeft die afhankelijk is van deze waterplant.

De parkbeheerder, Groenservice Zuid-Holland, had dan ook meer rekening moeten houden met de aanwezigheid van de groene glazenmaker en de watergangen maar voor een deel onder handen moeten nemen, vindt de Vlinderstichting. Eerder deed de stichting aangifte van aantasting van het leefgebied van het pimpernelblauwtje (vlinder) bij Den Bosch.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.