Home

Achtergrond 174 x bekeken

Groningse stichting wil Floriade 2022

Stichting Terra Mater wil de Floriade in 2022 naar Groningen halen.

Volgens de stichting is de 1.000 hectare akkerland tussen de beken Mussel Aa en Pagediep geschikt. De provincie Groningen wil al langer de Floriade binnenhalen. Door de komst van de wereldtuinbouwtentoonstelling moet het gebied een sociaal-economische impuls krijgen. Nu is er nog voornamelijk landbouw, terwijl het belang van deze sector in het gebied terugloopt.

Naast de Floriade wil de stichting in het gebied ook een moderne versie van de Hangende Tuinen van Babylon realiseren. Terra Mater wil zo meer toeristen en recreanten trekken. "Het geheim van de Hangende Tuinen kent niemand. Wij willen tuinarchitecten uitdagen om iets vergelijkbaars te realiseren in de Veenkoloniën", aldus secretaris Jan Willem Kok van Terra Mater.

De stichting gaat eerst onderzoeken of het haalbaar is de Floriade in 2022 naar Groningen te laten komen. De eerstkomende Floriade is in 2012 in Venlo.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.