Home

Achtergrond 215 x bekeken

Geen verruiming regelgeving biologische diervoeders

Er komt voorlopig geen verruiming voor de regelgeving voor biologische diervoeders. Daartoe heeft het ministerie van Landbouw in overleg met sectorvertegenwoordigers besloten.

Aanleiding voor het overleg was het feit dat er onvoldoende biologisch voer beschikbaar is. Dit wordt nu niet opgelost door het rantsoen te verruimen maar door de aanwezige ruimte te benutten. Dat wil zeggen dat er binnen de dagrantsoenen geschoven kan worden, mits het jaarrantsoen aan de eisen voldoet.

Volgens de Europese regelgeving mag het dagrantsoen maximaal 25 procent gangbare ingrediënten bevatten. Op jaarbasis is dat percentage vastgesteld op 5 procent voor rundvee, paarden, geiten en schapen en op 15 procent voor varkens en pluimvee.

Een voorbeeld hoe het op te lossen is bij bijvoorbeeld rundvee, paarden, geiten en schapen gedurende maximaal 91 dagen het voer voor maximaal 20 procent uit gangbare ingrediënten te laten bestaan en de rest van het jaar geen gangbare ingrediënten meer te gebruiken. Of 73 dagen 25 procent gangbare ingrediënten in het voer en de rest van het jaar geen gangbare ingrediënten meer.

Meer informatie Regelgeving voor rantsoen van biologisch gehouden dieren

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.