Home

Achtergrond 168 x bekeken

Geen extra lange vrachtwagens in Duitsland

In Duitsland worden lange, zware vrachtwagens niet toegestaan.

De ministers van Verkeer van de deelstaten en de federale minister van Verkeer zijn dat vandaag overeengekomen tijdens overleg in Merseburg, meldden Duitse media.

Het gaat om vrachtwagens (ook wel ecocombi's genoemd) van 60 ton en tot 25 meter lang. Volgens de bewindslieden zijn de veiligheidsrisico's te groot. Ook zouden de trucks te zwaar zijn voor sommige bruggen.

In Nederland zijn tussen 2000 en 2006 proeven gedaan met deze ecocombi's. Minister Eurlings van Verkeer verlaagde deze zomer het maximumgewicht voor deze vrachtwagen tot 50 ton nadat zich problemen hadden voorgedaan op de Hollandse Brug over het Gooimeer.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.