Home

Achtergrond 183 x bekeken

Franse boeren: tijdelijke stop transgeen

De Franse boerenkoepel FNSEA legt zich neer bij een tijdelijk moratorium op transgene teelten. Dat heeft voorzitter Jean-Michel Lemétayer vrijdagmiddag meegedeeld in Parijs.

Een tijdelijke stop op transgene teelten is één van de belangrijkste voorstellen uit de grote milieutop die momenteel in Frankrijk wordt gehouden.

Franse akkerbouwers hebben dit jaar meer dan 30.000 hectare transgene mais geteeld, maar zijn daarbij gestuit op regelmatig en hardnekkig verzet van een grote groep actievoerders onder leiding van boerenleider José Bové.

Minister van milieu en duurzame ontwikkeling Borloo heeft een wettelijke regeling voor de transgene landbouw beloofd. De boeren willen daarop wel wachten "mits die wet er voor het voorjaar van 2008 is", benadrukt Lemétayer.

Of registreer je om te kunnen reageren.