Home

Achtergrond 218 x bekeken

Finland wil Oostzee redden

Finland wil dat de negen landen rond de Oostzee samen minder voedingsstoffen in de Oostzee lozen.

De voedingsstoffen, zoals kunstmest en rioolwater, hebben grote delen van de zee al praktisch levenloos gemaakt. Kilometerslange slierten van giftige blauwgroene algen verstikken er de flora en fauna.

"Finland alleen is te klein om de Oostzee te redden'', zei de Finse landbouwminister Sirkka-Liisa Anttila maandag. Ze wil samen met haar milieu-collega Pauls Lehtomäki afspraken maken over emissielimieten met Rusland, Polen, Zweden en andere landen rond de Oostzee.

Bekend is dat onder meer Rusland nog veel ongezuiverd rioolwater loost op de zee. De Oostzee is een baai waar het water weinig doorstroomt. Vervuiling blijft er vele decennia hangen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.