Home

Achtergrond 175 x bekeken

Exporteurs halen achterstand in

De uitvoerstatistieken voor groente en fruit tonen over de eerste acht maanden een gelijke tred met 2006.

Dat betekent dat in augustus een achterstand van 2 procent over de eerste zeven maanden is ingehaald. Dit jaar werd 1.592 miljoen kilo uitgevoerd, blijkt uit de gegevens van het Productschap Tuinbouw.

Duitsland laat in de eerste acht maanden een daling van 3 procent zien door een daling in de uitvoer champignons, komkommer, tomaat, paprika, witlof en kropsla. Het Verenigd Koninkrijk blijft met 7 procent achter, door een daling van eveneens champignons, per, tomaat en aardbei. Wel namen de Britten meer appels en prei af.

Rusland ontwikkelt zich het gunstigst. De stijging van de uitvoer bedraagt 16 procent.

Of registreer je om te kunnen reageren.