Home

Achtergrond 177 x bekeken

Europese Responsible Care-prijs 2007 voor Dow

Met het project van industrieel hergebruik van huishoudelijk afvalwater heeft de onderzoeks- en productievestiging van Dow in Terneuzen dit weekeinde de Europese Responsible Care-prijs 2007 gewonnen.

Dat maakte Dow Benelux B.V. maandag bekend. Het waterproject waarbij afvalwater wordt gedemineraliseerd en vervolgens wordt gebruikt voor stroomopwekking en koeling van de fabrieken, is uniek in de wereld.

Het water wordt geleverd door huishoudens in Terneuzen. Daarna demineraliseert waterbedrijf Evides het afvalwater en levert het vervolgens aan Dow Beneleux.

De voordelen van deze samenwerking tussen de betrokken partijen trokken de aandacht van de jury. Peter Holicki, lid van de raad van bestuur van Dow Benelux en directeur van de vestiging in Terneuzen: "Deze prijs is het resultaat van een jarenlange intensieve samenwerking met alle betrokkenen en een beloning voor de langdurige inzet van Dow om duurzaam waterbeheer en innovatieve oplossingen voor globale uitdagingen te realiseren.''

De Responsible Care-prijs is bedoeld als een stimulans voor innovatieve benaderingen op het gebied van veiligheid, gezondheid en milieu die voldoen aan de principes van Responsible Care. In totaal dongen er 27 deelnemers uit elf landen mee naar de prijs.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.