Home

Achtergrond 165 x bekeken

Europa tegen laag btw-tarief paarden

De Europese Commissie verzoekt Nederland om het verlaagd btw-tarief voor bepaalde levende dieren, met name paarden, te wijzigen. Volgens de Commissie moet het normale percentage omzetbelasting gelden voor levering van dieren die niet voor voortbrenging van levensmiddelen of veevoer bestemd zijn.

Het verzoek heeft de vorm van een met redenen omkleed advies, de tweede stap in de inbreukprocedure van artikel 226 van het EG-Verdrag. Als Nederland binnen 2 maanden geen gevolg geeft aan het met redenen omklede advies, kan de Commissie de zaak voor het Europese Hof van Justitie van de Europese Gemeenschappen brengen. Daarnaast maant de Commissie nog eens zeven andere lidstaten schriftelijk om haar binnen 2 maanden nadere uitleg te verstrekken en eventuele opmerkingen toe te zenden. Ook in die lidstaten zou een verlaagd tarief gelden die niet voor de voortbrenging van levensmiddelen bedoeld zijn.

Lees ook Zoekresultaten op Agrocount.nl met trefwoord ‘paarden’

Meer informatie Press releases Europese Unie over verlaagd btw-tarief voor paarden

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.