Home

Achtergrond 149 x bekeken

Euro stijgt naar nieuw record tegenover dollar

De euro is vandaag naar een nieuw recrod gestegen ten opzichte van de dollar.

De Europese eenheidsmunt bereikte een recordstand van 1,4388 dollar, waarna de euro later iets terugzakte.

De dollar staat onder druk door tegenvallende berichten over de Amerikaanse economie. Vooral zwakke gegevens over de Amerikaanse huizenmarkt hebben hun weerslag op de greenback. Volgende week woensdag wordt een rentebesluit genomen in de Verenigde Staten en de algemene verwachting is dat de rente met een kwart procentpunt wordt verlaagd. Valutahandelaren houden het goed voor mogelijk dat de euro de komende weken doorstijgt tot 1,45 dollar.

Vorige maand verlaagde de Federal Reserve de rente al met 50 basispunten tot 4,75 procent. Daarmee probeerde het stelsel van Amerikaanse centrale banken de Amerikaanse economie een duwtje in de rug te geven. 's Werelds grootste economie staat onder druk door de malaise op de Amerikaanse huizenmarkt en de crisis op de kredietmarkten.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.