Home

Achtergrond 207 x bekeken

Etikettekst Oberon aangepast

Het etiket van het insecticide Oberon is voor de aardbeienteelt aangepast.

Die aanpassing volgt op klachten als zou het middel verklevende bloemblaadjes veroorzaken.

Door verklevende bloemblaadjes kan de bloem niet worden bestoven en groeit deze dus niet uit tot vrucht. Het etiket heeft nu de volgende toevoeging gekregen: "Om gewasreactie te voorkomen, Oberon uitsluitend toepassen na het opschonen van het gewas van de herfstteelt gedurende de eerste weken van hergroei. In de meeste gevallen de bespuiting één keer herhalen met een interval van 7 tot 10 dagen. Deze laatste toepassing altijd uitvoeren tot uiterlijk twee weken voordat de bloemknoppen zichtbaar worden."

Met die toevoeging is het middel strikt genomen niet meer toepasbaar voor de glasteelt en ligt het risico van een iets te late toepassing bij de teler.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.