Home

Achtergrond 196 x bekeken

'Effectieve' staking in Vlaardingen

In de vakbondsacties tegen Unilever was vandaag de fabriek in Vlaardingen het speerpunt.

Slechts een handjevol mensen staakt tegelijkertijd, maar daardoor ligt wel de hele fabriek stil, aldus een woordvoerder van de stakers.

Unilever bevestigde dat de productie in Vlaardingen stil ligt doordat op een paar cruciale plekken mensen staken. De acties leiden vooralsnog niet tot problemen bij het bevoorraden van klanten, aldus een woordvoerster.

De acties bij Unilever begonnen vorige week met een staking in alle zes de fabrieken. Maandag kondigde FNV Bondgenoten aan dat de acties voor onbepaalde tijd doorgaan. Er wordt niet overal tegelijkertijd gestaakt, maar dagelijks zal een fabriek stil liggen, aldus de bond.

De acties zijn gericht tegen de voorgenomen sluiting van drie van de zes fabrieken van Unilever in Nederland, aldus vakbondsbestuurder Lucas Vermaat van FNV Bondgenoten. Verder liepen de cao-onderhandelingen vast omdat de bonden baanzekerheid eisten. Het concern heeft de bonden vandaag opnieuw uitgenodigd om te praten over een sociaal plan.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.