Home

Achtergrond 155 x bekeken

Ecuador weer lid van Opec

Ecuador wordt weer lid van het oliekartel Opec.

Dat heeft het Ecuadoriaanse ministerie van Buitenlandse Zaken laten weten. President Rafael Correa neemt in november ook deel aan de vergadering van de lidstaten van de Organisatie van Olie-Exporterende Landen.

Ecuador verliet het oliekartel in 1992, onder meer omdat het niet mee wilde doen aan afspraken over productiebeperking. Het Zuid-Amerikaanse land is een relatief lichtgewicht wat betreft de olieproductie. Volgens schattingen bezit Ecuador zo'n 0,4 procent van de bekende oliereserves in de wereld.

Correa won eind vorig jaar de presidentsverkiezingen en gaf toen aan zich weer bij de OPEC te willen aansluiten. Volgens Correa krijgt Ecuador daarmee toegang tot ,,belangrijke informatie over de olie-industrie en de mogelijkheid om invloed uit te oefenen op prijzen en quota.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.