Home

Achtergrond 169 x bekeken

Duitse afzetmarkt voor combines krimpt met 12 procent

Machinefabrikanten hebben in het afgelopen seizoen in Duitsland 12 procent minder combines verkocht dan het jaar daarvoor. Dat blijkt uit cijfers van de branchevereniging VDMA.

In het seizoen 2006/2007 werden in Duitsland in totaal 1.937 combines verkocht. In de twee voorafgaande seizoenen lag dit aantal boven de 2.200 stuks. Vooral in Nedersaksen en Noordrijn-Westfalen was de markt voor relatief dure machines in het afgelopen jaar verzadigd, meldt de VDMA.
De verkoop van rondebalenpersen leverde in het afgelopen jaar ook weer in. In vergelijking met het jaar daarvoor daalde de verkoop van deze persen met 1 procent naar 1.550 stuks. De afzet van grootpakpersen nam daarentegen met 18 procent toe tot 462 machines. Volgens de VDMA is er vooral een toename bij de grotere grootpakpersen.

Of registreer je om te kunnen reageren.