Home

Achtergrond 213 x bekeken 2 reacties

Dieven stelen 'bluetongueschaap' uit wei

In Waalre hebben dieven een bijzondere slag geslagen. Uit een wei namen ze tien schapen mee. Een van de schapen is besmet met het bluetonguevirus.

Dat maakte de politie bekend. De andere negen schapen zijn gevaccineerd met antibiotica en penicilline. Het bluetonguevirus is niet schadelijk voor de mens. Maar het eten van vlees dat met penicilline geïnjecteerd is, kan volgens de politie wel schadelijk zijn.

Administrator

Laatste reacties

  • no-profile-image

    een wakker dier

    Veel imams hebben m.b.t. rammeldan geädviseerd om i.v.m. blauwe tongen geen schapen te "nemen" uit bijv. de kinderboerderij, of ergens uit de wei.

  • no-profile-image

    Marcel Schoenmakers

    Vaccineren met antibiotica en penicilline is niet mogelijk, kletskoek. Vaccineren doe je met een vaccin, injecteren eventueel net penicilline of een antibioticum. Berichtgeving als deze lijkt mij niet echt bijdragen aan de overwinning van de onterechte afkeer van gevaccineerd vlees door het CBL.

Of registreer je om te kunnen reageren.