Home

Achtergrond 160 x bekeken

Denemarken wil bewaking Hirsi Ali betalen

De Deense regering is bereid de bewaking van de Nederlandse islamcritica Hirsi Ali te betalen, mocht de schrijfster en ex-parlementslid zich in Denemarken vestigen.

Dat verklaarde de Deense minister van Cultuur, Brain Mikkelsen, vandaag. Volgens de bewindsman zou Denemarken Hirsi Ali asiel moeten aanbieden. "Ze heeft meer dan ieder ander gevochten voor vrijheid van meningsuiting en ze heeft meer doodsbedreigingen ontvangen dan ieder ander'', aldus de minister in de Deense krant Jyllands-Posten.

Mikkelsen riep Deense plaatsen op zich op te werpen als toevluchtsoord voor de bedreigde schrijfster in het kader van ICORN, het internationale netwerk van steden die bedreigde auteurs asiel bieden. Een week geleden maakte de locoburgemeester van de Deense stad Odense bekend dat zijn stad overweegt om Hirsi Ali onderdak aan te bieden.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.