Home

Achtergrond 232 x bekeken 1 reactie

Debat diertransport zonder grote partijen

Het spoeddebat over diertransport dat gisteravond in de Tweede Kamer tot middernacht duurde werd gevoerd zonder actieve deelname van CDA, PvdA, VVD, ChristenUnie en SGP.

Die distantieerden zich er van. Deze fracties waren bij het debat wel vertegenwoordigd (met uitzondering van SGP), maar namen er niet aan deel. Dat hadden ze met elkaar afgesproken.

Deze fracties vinden het volstrekte nonsens om na een eerder overleg over diertransport opnieuw te praten over de aanhouding van één diertransport. Ze wilden de aanvragers van het spoeddebat, de Partij voor de Dieren (PvdD), niet nog meer podium geven door ook aan het debat meet te doen.

PvdD, SP, GroenLinks, PVV en D66 spraken in scherpe bewoordingen over de transporteur, die voor de derde keer is aangehouden. Hoewel deze nog niet door een rechter is veroordeeld gaan de woordvoerders van deze fracties er van uit dat hij schuldig is. Ze vinden dat onmiddellijke en scherpe sancties nodig zijn. Volgens Kamerlid Graus van de PVV had de aangehouden transporteur allang in de gevangenis moeten zitten.

Minister Verburg verklaarde dat nu eerst het recht zijn loop moet hebben en dat daarom in dit stadium geen sprake kan zijn van het afnemen van de transportvergunning en het "aan de ketting leggen ‘’ van voertuigen.

Zie ook: Geen strengere regels voor varkenstransporten

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    Jantje

    De Partij voor de Dieren (PvdD), niet nog meer podium geven door te reageren.
    Laat dit de laatste reactie ZIJN.

Of registreer je om te kunnen reageren.