Home

Achtergrond 195 x bekeken

Chinese economie groeit met 11,5 procent

De Chinese economie is in de eerste negen maanden van dit jaar gegroeid met 11,5 procent ten opzichte van diezelfde periode vorig jaar.

China laat al jaren groeicijfers zien die rond de 10 procent liggen. Het land heeft op dit moment de vierde economie van de wereld, maar zal naar verwachting spoedig de derde plaats van Duitsland overnemen. De Verenigde Staten staan op de eerste plaats, tweede is Japan.
De industriële productie nam in de eerste drie kwartalen met 18,5 procent toe, aldus het Nationaal Bureau voor de Statistiek. In september groeide deze productie met 18,9 procent vergeleken met diezelfde periode in 2006. De productie groeit onder meer flink door de export. Hierdoor kende China in de eerste negen maanden van 2007 een handelsoverschot van 185,7 miljard dollar.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.