Home

Achtergrond 310 x bekeken

Caterpillar stelt teleur en geeft winstwaarschuwing

De nettowinst van Caterpillar, de grootste machinebouwer ter wereld, is in het derde kwartaal met 21 procent gestegen tot 927 miljoen dollar tegen 769 miljoen dollar een jaar eerder.

De winst per aandeel viel analisten echter tegen en het Amerikaanse concern verlaagde zijn winstverwachting voor heel 2007.

De winst per aandeel kwam uit op 1,40 dollar, terwijl analisten gemiddeld op 1,43 dollar hadden gerekend. Caterpillar verwacht voor heel 2007 een winst per aandeel van 5,20 tot 5,60 dollar. Eerder werd op een winst per aandeel gerekend van 5,30 tot 5,80 dollar.

De omzet steeg met 9 procent tot 11,44 miljard dollar. Dat is wel meer dan verwacht. Vooral buiten de Verenigde Staten nam de verkoop toe. In de VS stond de verkoop van graafmachines, bulldozers en andere zwaar werktuig onder druk door de malaise op de Amerikaanse huizenmarkt.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.