Home

Achtergrond 196 x bekeken 1 reactie

Castratieverbod

Waarvoor werd gevreesd lijkt inderdaad bewaarheid te worden: Nederland is een roepende in de Europese woestijn wat een verbod op de castratie van biggen betreft. Een lobby in Brussel blijkt uiterst moeizaam te verlopen.

Agrarisch Dagblad

Eén reactie

  • no-profile-image

    Han van Riel

    Castratie op de agenda door prominente maatschappelijke druk? Sinds wanneer is 2 zetels in de Tweede Kamer prominent? We kunnen beter uitgaan van een angst om de kiezer en dus moet in eens iedereen "modern", diervriendelijk doen. Doch wat moet ik me voorstellen bij een eenzijdig verbod van de EU bij een Globale handel? Ik voor zie dan een uitgebreide import van varkensvlees, kippevlees volgt uit niet EU landen. Deze landen hebben de volgende voordelen; eigen voer productie, ruimte, mestafzet op eigen land, goedkoop personeel moet ik nog meer redenen geven waarom we dan deze tak kunnen verliezen? Als boven geschertst senario denkbeeldig is dan is er maar 1 partij die lacht en dat is de HANDEL. Nu ik dit zo opschrijf overvalt me het gevoel dat de internationale handel in vlees wel eens achter de PvdD kan zitten als sponsor.

Of registreer je om te kunnen reageren.