Home

Achtergrond 302 x bekeken

Bouwstop Californië dreigt

De aanwezigheid van een kerkuilenpaar dreigt de bouw van een deel van het kassengebied Californië stil te leggen.

Dat blijkt uit een brief van de Dienst Regelingen van het ministerie van LNV aan de gemeente Horst aan de Maas.

De dienst geeft de gemeente twee maanden de tijd om fatsoenlijk te onderzoeken of enkele beschermde diersoorten in het gebied leven. Het gaat daarbij om de kerkuil, de steenuil, de grote modderkruiper en de das. De gemeente moet lopende het onderzoek alles doen om te voorkomen dat deze dieren last hebben van de bouwwerkzaamheden.

Als uit het onderzoek blijkt dat het leefgebied van een van deze dieren door de kassenbouw ernstig verstoord raakt, moet de gemeente een nieuwe ontheffing voor de Flora- en Faunawet aanvragen. Die procedure kan maanden duren. In afwachting hiervan mag niets gebouwd worden.

De kans dat LNV een bouwverbod oplegt, is groot. Dat blijkt uit de eerdergenoemde brief. Het was boomkweker Henk den Mulder die de zaak aan het rollen bracht.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.