Home

Achtergrond 236 x bekeken

Barclays trekt bod op ABN Amro in

De Britse bank Barclays heeft zijn bod op ABN Amro ingetrokken.

Dat heeft Barclays vandaag bekendgemaakt. Daarmee valt de grootste bank van Nederland vrijwel zeker in handen van het rivaliserende bankentrio Fortis, Banco Santander en Royal Bank of Scotland (RBS).

Barclays zei in een toelichting dat het fusieprotocol met ABN Amro nu is beëindigd en eist van de Nederlandse bank de van te voren afgesproken boete van 200 miljoen euro te betalen. Deze zogenoemde 'break fee' overtreft volgens de Britten "beduidend de kosten die Barclays heeft gemaakt in verband met het bod''. ABN Amro heeft in een verklaring aangegeven het bedrag van 200 miljoen euro te betalen.

Een woordvoerder van ABN Amro zei verder "de beslissing van Barclays voor kennisgeving aan te nemen''. "We waarderen dat Barclays een bod op ABN heeft gedaan. Dat geeft aan dat zij veel vertrouwen hebben in onze bank en de medewerkers.''

Gisteren verliep de aanmeldingstermijn van het bod van Barclays. De Britten boden 33,25 euro per aandeel, het bankentrio ongeveer 38 euro per aandeel. De termijn voor aandeelhouders ABN Amro om hun stukken aan te melden bij het trio verstrijkt vanmiddag om 15.00 uur.

Het aandeel ABN Amro bleef vanmiddag nog tientallen centen onder het bod per aandeel van het trio hangen. Rond 13.00 uur stond het aandeel op 37,70 euro.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.