Home

Achtergrond 217 x bekeken

Antwoorden op vragen over klimaatverandering gebundeld

Er is een speciale vraag-en-antwoord-site gekomen die gaat over de klimaatverandering en de gevolgen hiervan.

Het Platform Communication on Climate Change (PCC) heeft een eerste serie van veel gestelde vragen over klimaatverandering en de gevolgen hiervan op de site klimaatportaal geplaatst. Hiermee wil ze helderheid verschaffen over de veel gebruikte argumenten in het maatschappelijke debat over klimaatverandering en klimaatbeleid.

Aanleiding is dat er een, soms nogal verhit, debat gaande is over dit onderwerp in de media. Hierdoor worden wetenschappelijke instituten, die aangesloten zijn bij het PCCC, regelmatig bestookt worden met vragen uit de samenleving.

Dit jaar verscheen het vierde rapport van het Intergovernmental Panel on Climate Change (IPCC), waarin ondermeer werd geconcludeerd dat de mens de belangrijkste oorzaak is van klimaatverandering. Er blijven echter ook wetenschappers die dit ontkennen of ernstig in twijfel trekken.

Het werk van IPCC was mede aanleiding voor Al Gore de documentaire An Inconvenient Truth te maken die leidde tot een vloed aan reacties, variërend van lof tot beschuldigingen van volksverlakkerij.

Door de wisselende berichtgeving blijft er bij het grote publiek een deels onnodige verwarring bestaan over wat we nu werkelijk weten over het klimaat en wat we kunnen doen om de voorziene opwarming te temperen.

De wetenschappelijke instituten die aangesloten zijn bij het PCCC beogen met het beantwoorden van de 'veel gestelde vragen' op de site enige helderheid te verschaffen over de veel gebruikte argumenten in het maatschappelijke debat over klimaatverandering en klimaatbeleid.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.