Home

Achtergrond 170 x bekeken

Ambtenaren willen minder vergaderen

Ambtenaren vinden dat zij te vaak vergaderen.

Dat blijkt vandaag uit een onderzoek van het weekblad Binnenlands Bestuur onder 218 ambtenaren en 678 werknemers uit het bedrijfsleven.

De ondervraagde overheidsfunctionarissen zitten gemiddeld ruim vijf uur per week rond de vergadertafel. Niet-ambtenaren beraadslagen wekelijks slechts drie uur. Daarnaast vergaderen ambtenaren vaker en met meer mensen dan hun collega's uit de private sector. Volgens de ambtenaren kan er minstens de helft minder overlegd worden, zonder dat het ten koste gaat van de slagvaardigheid en resultaten.

De grootste klacht in zowel de publieke als de private sector is dat het in vergaderingen regelmatig ontbreekt aan heldere besluiten. Vaak is niet duidelijk wat er precies is besloten en wie er actie gaat ondernemen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.