Home

Achtergrond 168 x bekeken 1 reactie

Ambitieus biodieselplan

De Europese Commissie koerst vol op biobrandstoffen. De lidstaten moeten daar van Brussel ook zwaar op inzetten en ervoor zorgen dat biobrandstoffen in 2020 goed zijn voor minimaal 10 procent van het Europese brandstofgebruik.

Agrarisch Dagblad

Eén reactie

  • no-profile-image

    Han van Riel

    De eerste generatie bio brandstoffen raakt niet zomaar op de achtergrond, hiervoor is een aanwijsbare reden. Misschien wel meer. De tweede genaratie is in aantocht en geeft een veel hoger rendament bij de productie en kan uit nagenoeg alle bio afval of appart geteelde bio massa worden gewonnen. Helaas voor de boeren is het patent op deze technologie in handen van enkele ons welbekende oliemaatschappijen en de Twentse uitvinders. Hier zal de boer niet veel wijzer van worden vrees ik er liggen nl. nog enorme bergen bio afval op de aardbol (denk aan afval kokosolie - en rietsuikerproductie, houtzagerijen) Allemaal teelten in handen van multinationals in de vorm van plantages. Misschien is zelfs kolengruis wel bruikbaar voor dit procede. De boeren zullen op dit moment moeten concureren met de prijs van brandstof uit ruwe olie en teerzanden en dat product is nog iets goedkoper dan het boeren product. Zou dit te maken hebben met het (te) lage rendament??? Of zou een succes van de eerste generatie tot een ander probleem leiden (hongersnood in de arme landen)???

Of registreer je om te kunnen reageren.