Home

Achtergrond 217 x bekeken

Alleen nog paarden op Utrechtse veemarkt

De gemeentelijke veemarkt in Utrecht stopt met de handel in schapen en runderen.

De handel wordt voorgezet op een locatie in Bunnik, onder verantwoordelijkheid van de veehandel. In Utrecht wisselen voortaan alleen nog paarden van eigenaar, aldus veemarktdirecteur Jur Boogaard vandaag.

Volgens Boogaard is het voor een gemeentelijke overheid niet langer mogelijk om aan de strenge regelgeving te voldoen en was de handel verliesgevend. Ook de veemarkten in Purmerend en Leeuwarden gaan volgens hem over in particuliere handen. Op de locatie in Bunnik werden al sinds begin dit jaar schapen en later runderen verhandeld. Dit omdat Utrecht onder het vervoersverbod vanwege de blauwtongziekte viel en het naburige Bunnik net niet.

Het Utrechtse veemarktterrein doet alleen nog op maandag zijn naam eer aan met de paardenmarkt. Dinsdags is er de lucratieve automarkt en verspreid over het hele jaar zijn er nog veel eveneens lucratieve evenementen, zoals vlooienmarkten en beurzen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.