Home

Achtergrond 231 x bekeken

Agro & Co neemt belang in BasFood

Financieringsmaatschappij Agro & Co Kapitaalfonds heeft een minderheidsbelang genomen in BasFood.

Dit bedrijf levert akkerbouwers gewasinformatie dat is gebaseerd op satellietbeelden. Met het geld van Agro & Co wil BasFood deze techniek op de markt brengen.

Volgend jaar kunnen akkerbouwers hier gebruik van maken, zegt directeur Frans Bastiaanssen van BasFood. "We hebben de laatste jaren flink wat proefprojecten gedaan met deze nieuwe techniek. Het is nu zo betrouwbaar dat we het op de markt gaan brengen."

De techiek is het verst ontwikkeld voor aardappelen. Bastiaanssen: "Akkerbouwers kunnen via de beelden beschikken over betrouwbare informatie over stikstofvoorziening en vochthuishouding. Dat is belangrijk voor de bemesting en de beregening. Verder kunnen we over een groter gebied van minimaal 40 hectare opbrengstschattingen maken van aardappelen met een foutmarge van slechts 5 procent. Dat is van belang voor belangenbehartigers of aardapelverwerkende bedrijven, omdat het marktgevoelige informatie is. Dit informatiesysteemn komt ook beschikbaar voor granen, maar dat is nog niet zo ver ontwikkeld als bij aardappelen."

Of registreer je om te kunnen reageren.