Home

Achtergrond 293 x bekeken

Aftrekpercentage EIA blijft gehandhaafd

Het aftrekpercentage van de energie-investeringsaftrek (EIA) kan gehandhaafd blijven op 44 procent. Dat stelt minister Zalm van Financiën in een brief aan de Tweede Kamer naar aanleiding van Kamervragen over de milieu- (MIA) en energie-investeringsaftrek (EIA) 2007.

Bij het wetgevingsoverleg heerste volgens Zalm de gedachte dat het wellicht nodig zou zijn het aftrekpercentage voor de EIA aan te passen om binnen het budget voor 2007 te blijven. Het blijkt niet nodig te zijn na een aantal aanpassingen en aanscherpingen in de voorwaarden om voor de aftrek in aanmerking te komen.

De besparingsnorm is bijgesteld, gelet op de hoge energieprijzen. Ook zijn de eisen voor biobrandstofinstallaties en installaties voor duurzame energie verhoogd. Bij installaties voor duurzame energie moet voor ten minste 70 procent gebruik gemaakt worden van duurzame energiebronnen. Dat was in 2006 nog maar 30 procent.

Voor de MIA moest volgens Zalm een afweging worden gemaakt tussen de hoogte van het aftrekpercentage en de grondslag van de aan te wijzen investeringen. Daarbij is het grote beroep op de MIA in 2006 door investeringen in Groen Label Kassen van belang.

Er is een herziening van de milieutechnische vereisten voor Groen Label Kassen aanstaande, alleen het was niet mogelijk voor 1 januari 2007 het certificatieschema te realiseren. Datzelfde geldt voor duurzame stallen in combinatie met dierenwelzijn. Zalm stelt dat het streven bestaat om in februari 2007 de stallen en kassen aan te wijzen.

Meer informatie Brief van de minister van Financiën

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.