Home

Achtergrond 235 x bekeken 4 reacties

Actie tegen zwijnenjacht

Tientallen leden van verschillende politieke partijen en van Faunabescherming hebben iin Nationaal Park de Meinweg bij Herkenbosch gedemonstreerd tegen de jacht op wilde zwijnen in het gebied.

De demonstranten stellen dat boeren en jagers, daarin gesteund door de overheid, de populatie van wilde zwijnen willens en wetens vergroten om zo een excuus te hebben voor het afschieten van de dieren. DSM zou daarbij een belangrijke rol spelen, omdat directieleden van DSM volgens de actievoerders in het natuurgebied een eigen jachtterrein hebben.

De deelnemende actievoerders van de Partij voor de Dieren, GroenLinks, SP en Faunabescherming keerden zich met name tegen plannen van minister Gerda Verburg om drijfjachten toe te staan, waarbij wilde zwijnen massaal kunnen worden gedood.

Foto

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  a. nonymus

  helemaal voor jachtverbod. bejagen is overbodig. ik heb helemaal geen zwijnenoverlast, maar ja, ik woon ook niet op de veluwe. kortom, bij overlast door ongedierte gewoon bestrijden, of moeten er eerst dodelijke slachtoffers vallen in het verkeer of door regelrechte aanvallen. bij mij gaan mensen nog altijd voor beesten en daarin ben ik niet de enige. wij weldenkende mensen moeten onze stem meer laten horen. en o ja, leve de dierenpartij, want je moet goed zijn voor dieren, dus de overlast gevende zwijnen netjes afschieten en het vlees lekker opeten, want dan zijn die dieren niet voor niets gestorven.

 • no-profile-image

  mel

  hoorde net op de radio dat op 't Loo toch op zwijnen is gejaagd. schandalig. word er ook op mensen gejaagd? daar zijn er ook veel te veel van. bezorgen ook overlast en ziekte's. laat ze van het koningshuis maar op elkaar jagen, 't zijn net konijnen.

 • no-profile-image

  Josë

  jaag wat zwijnen bij die demonstranten in de woonwijk, kijken hoe ze er dan overdenken.

 • no-profile-image

  Michel

  Jagers moeten gewoon weigeren om zwijnen te schieten. De overlast moet helaas nog veel erger worden. De kans op ongelukken en dierziektes neemt dan wel toe maar pas als de linkse rakkers erkennen dat er geen andere mogelijkheid is kan er onderhandeld worden. Boeren die schade krijgen door dit boycot moeten vergoed worden (hoe weet ik nog niet) en burgers moeten zorgen voor de maatschappelijke druk richting links dat de situatie onthoubaar is. Ook moeten de jagers links voor de rechter slepen voor de beschuldigingen die geuit worden omtrent de schuldvraag. Zonder bewijzen wordt de vinger al richting de jagers gewezen. Ga staken jagers en hou je rug recht !!

Of registreer je om te kunnen reageren.