Home

Achtergrond 299 x bekeken

Calamiteitenfonds voor veehouders

Voerproducent Boerenbond Deurne heeft een calamiteitenfonds opgericht. Bij verontreinigd voer kan een veehouder een voorschot op een schadevergoeding krijgen. Het fonds is opgericht omdat in het verleden is gebleken dat boeren erg lang op een schadevergoeding moesten wachten.

Voorwaarde voor uitkering is dat duidelijk is wie er schuld heeft aan de verontreiniging van het voer. Het bestuur van de Boerenbond bepaalt vervolgens of er tot betaling wordt overgegaan. Er is 2,1 miljoen in het calamiteitenpotje gestopt. De risico- aansprakelijkheidsverzekering van de voerproducent blijft overigens gewoon bestaan. Over een vergelijkbaar fonds voor de hele voersector wordt nog gesproken.

Meer informatie Website Boerenbond Deurne

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.