Home

Achtergrond 176 x bekeken

Europarlement beslist donderdag over steun pluimveebedrijven

Het Europees Parlement beslist donderdag over de verlening van financiële steun aan pluimveebedrijven die kampen met een verminderde afzet door de vogelgriep. Dinsdag 4 april stemde het europarlement in met de urgente behandeling van dit onderwerp.

De Europese Unie kon tot nu toe alleen bedrijven helpen die direct getroffen waren door de vogelgriep. De meeste zijn echter indirect getroffen door een lagere afzet van eieren en kippenvlees. De Europese Commissie heeft nu een voorstel ingediend waarmee een rechtsbasis wordt gecreëerd voor compensatie aan bedrijven die indirect getroffen worden.

Volgens dat voorstel zal de EU financiële steun tot 50 procent medefinancieren. Als het Europees Parlement het voorstel van de Europese Commissie donderdag aanneemt, moeten de Europese ministers van Landbouw zich er op 25 april nog over uitspreken.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.