Home

Achtergrond 269 x bekeken

Eigen risico Aquapol verlaagd

Akkerbouwers kunnen zich het komende teeltseizoen verzekeren voor oogstschade met een eigen risico vanaf 15 procent. Aguapol, de oogstschadeverzekering die in het leven is geroepen door LTO, heeft hier een aanvullende verzekeringsdekking voor geïntroduceerd.

Tot nu toe was het alleen mogelijk een verzekering af te sluiten met een eigen risico van minimaal 25 procent. Veel boeren zagen door die hoge drempel af van een oogstschade verzekering.

Vanaf teeltseizoen 2006 bestaat de mogelijkheid twee verzekeringen af te sluiten. De eerste polis dekt gewasschade door extreme neerslag af vanaf 25 procent van het verzekerde bedrag per gewas. De tweede, aanvullende, overeenkomst dekt gewasschade tussen 15 en 25 procent van het verzekerde bedrag per gewas af. De extra voorschotpremie voor de aanvullende dekking bedraagt 4 promille

Deelname aan de verzekeringsdekking is gelimiteerd tot een maximum van 200 miljoen euro. Het bestuur adviseert telers die willen deelnemen aan de aanvullende verzekeringsdekking, het aangifteformulier zo snel mogelijk in te sturen. Acceptatie geschiedt in volgorde van binnenkomst. Leden van Aquapol ontvangen het aangifteformulier in de tweede week van april.

Meer informatie De website van Aquapol

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.