Home

Achtergrond 203 x bekeken

CAO – glastuinbouw algemeen verbindend verklaard

De CAO glastuinbouw is algemeen verbindend verklaard. Hij geldt met ingang van zaterdag 18 maart voor de gehele bedrijfstak. Deze verklaring is een besluit van de minister De Geus van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

De glastuinbouw heeft sinds 1 april 2001 een aparte CAO. De huidige loopt tot en met 30 juli 2007. Volgens LTO is de overeenkomst nu algemeen verbindend verklaard vanwege de organisatiegraad van werkgevers in de sector.

De lopende CAO voorziet in loonsverhogingen van 1,25 procent op 1 juli 2006 en 0,5 procent op 1 april 2007. LTO Nederland, Plantum NL, FNV Bondgenoten en CNV Bedrijvenbond bereikten hierover in het voorjaar van 2005 een akkoord.

Meer informatie CAO glastuinbouw

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.