Home

Achtergrond 274 x bekeken

Belastingvoordeel voor stoppende boeren

Boeren die hun bedrijf stoppen hoeven minder belasting te betalen. Dat heeft staatssecretaris Wijn van Financiën bepaald. De waardevermeerdering van de ondergrond wordt niet meer aangeslagen voor economische, maar voor de agrarische waarde.

Wijn draait hiermee een eerdere belastingverhoging terug. De Hoge Raad had namelijk in 2004 nog bepaald dat de waardestijging van de grond voor de economische waarde moest worden aangeslagen. Voor zowel de woning als de grond waar woning op staat moest inkomstenbelasting worden betaald.

Wijns besluit leidt er toe dat de belastingheffing weer wordt zoals voor het arrest. Het treft zeker 20.000 boeren die nog met de belastingdienst aan het strijden waren over de belastingheffing. Andere agrariërs die hun woning naar het privé – vermogen willen overbrengen kunnen tot 30 juni 2006 aangeven of ze ook van deze mogelijkheid gebruik willen maken. Daarna geldt weer de economische waarde voor de ondergrond van de woning.

Meer informatie Volledige besluit van de staatssecretaris van Financiën

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.