Home

Achtergrond 256 x bekeken

Slachtpremie aanvragen voor 29 februari

Veehouders die deelnemen aan de slachtpremieregeling voor volwassen runderen, hebben nog tot en met 28 februari 2006 de tijd hun exportaanvragen in te dienen bij Dienst Regelingen (DR). Vervolgens kunnen ze nog tot 1 april 2006 herstelmeldingen doen in het Identificatie- en Registratiesysteem.

Indien er een overschrijding is van het maximumbudget, en dat is volgens Dienst Regelingen heel waarschijnlijk, volgt er een korting op het premiebedrag. In plaats van 80 euro ontvangen deelnemers dan een lager bedrag per dier. Het financieel plafond is gelijk met het gemeenschappelijk landbouwbeleid per premieregeling ingevoerd. De uitbetaling volgt in mei of juni.

De regeling is voor veehouders die in 2005 in de Europese Unie runderen hebben laten slachten en/of levend hebben geëxporteerd. De aanvraag is op tijd als die binnen zes maanden na afvoer van het bedrijf is ingediend en voor 29 februari binnen is.

Vervolgens geldt een kortingsperiode van 25 dagen. Het formulier kan in die periode nog steeds worden ingestuurd, maar het premiebedrag wordt per werkdag met één procent gekort. Agrarische ondernemers kunnen een formulier aanvragen bij het LNV- Loket.

Lees ook I&R leidend bij administratieve controle
Meer informatie Het LNV- Loket

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.