Home

Achtergrond 246 x bekeken

Milieuvriendelijke boer blijft fosfaatheffing en bestemmingsheffing verschuldigd

Een veehouder die overgestapt is op milieuvriendelijk boeren moet over dat jaar nog wel aan alle mineraalheffingen voldoen. Volgens de inspecteur van het Bureau Heffingen van het Ministerie van Landbouw Natuur en Voedselkwaliteit zijn veel boeren verbolgen over de minas – heffingen. Maar gebeurt hier niks anders dan het toepassen van de wet.

In 1999 stapte de veehouder over op milieuvriendelijk boeren. Hij had daarvoor veel onkosten gemaakt en vond dat hij de fosfaatheffing en bestemmingsheffing niet hoefde te betalen. Hij had wel aangifte gedaan voor de ‘verfijnde mineraalheffingen.

Het hof van Amsterdam komt de veehouder hierin niet tegemoet. De naheffingsaanslagen van de inspecteur zijn terecht en naar de juiste bedragen vastgesteld oordeelde het hof. Het overstappen naar milieuvriendelijk boeren doet niet af aan het verschuldigd zijn van de bestemmingsheffing. Ook de verzuimboeten wegens te late betaling blijven gehandhaafd.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.